За Нас

Тримпекс Юнион Груп

 

 

Тримпекс Юнион Груп е холдинг от 5 компании, които оперират в различни сфери: международен морски и сухопътен транспорт, логистика,  добивна и разкривна дейност, и  строителство. Началото на холдинга се поставя с основаването на първата частна корабна агенция в България – Тримпекс Юнион от кап. Стоян Щърбаков през 1990 г. в морската столица на България – град Варна.

Холдингът предлага богато портфолио от услуги в разнородни сфери, за да бъде в крак с динамичния пазар и предизвикателствата в управлението на съвременния бизнес. През нашата 32+ годишна история сме  изградили репутация на надежден и лоялен партньор, отдаден на професионализъм и ефикасност. Нашият екип от млади и мотивирани специалисти е движещата сила на на холдинга.

Лоялност

Ако клиентите ни могат да ни опишат с една дума, биха казали, че сме лоялни и това е едно от нещата, с които сме изключително горди. Ние работим предимно с дългогодишни клиенти, с някои от които имаме над 20 годишно партньорство. Нашите клиенти знаят, че могат да разчитат на нас не само в успехите, но и в трудностите.

Гъвкавост

Нашият дългогодишен опит показва, че гъвкавостта е водеща сила в транспортната индустрия, тъй като много решения се взимат под напрежение предвид променливия характер на бранша. Ние смеем да твърдим, че сме калени в това отношение и успяваме да използваме креативност дори и в най-критичните моменти.

Качество

Не правим компромис с качеството на услугата, която предлагаме. Може да се каже, че сме перфекционисти – черта, възпитана в нас от кап. Щърбаков.

Конкурентноспособност

Ние правим ежедневно проучване на пазара, за да поддържаме нашите цени конкуретноспособни.

Добавена стойност

Ние Ви предлагаме нещо повече от услуги: спокойствие, че всяко логистично предизвикателство във Вашия бизнес, ще бъде решено; сигурност, че всички документи ще бъдат изрядни; възможност да се фокусирате в други аспекти от Вашия бизнес; добро отношение, защото скъсяваме дистанцията и общуваме приятелски.

Тримпекс Юнион Груп

Нашата История

^
Предистория

Как се ражда идеята за Тримпекс Юнион?

Кап. Стоян Щърбаков обикаля света чрез професията си и успява да се докосне до стотици корабни агенции в различни държави. След дълги години плаване, той се установява във Варна. Вдъхновен от идеята да продължи работата си в морския транспорт на сушата. След смяната на режима през 1989г. създава първата в България частна корабна агенция в началото на 1990г. 

^
1990

Основаване на първата фирма в холдинга- Тримпекс Юнион

През 1990 г. кап. Стоян Щърбаков основава първата частна корабна агенция в България.

^
1991

Основаване на Навигацион Шипинг енд Трейдинг

През 1991 г. с цел разширяване на дейността и засилване на присъствието на регионалния транспортен пазар, кап. Щърбаков основава фирма Навигацион Шипинг енд Трейдинг с основна дейност спедиция.

^
1993-1998

Създаване на първа регулярна Ро-Ро пасажерска и контейнерна линия Варна-Новоросийск.

През 1993г. до 1998г. Тримпекс Юнион се обединява с NavBul за изграждането на първата регулярна Ро-Ро пасажерска контейнерна линия Варна-Новоросийск. В последствие се включват и други партньори.

^
1998

Изграждане на частния флот на Тримпекс Юнион

През 1998г. започва организацията на частния флот на Тримпекс Юнион, който до 2007 г. се състои от 7 собствени кораба.

^
2005

Основаване на Ен Съплай

Разширяване на фирмената дейност към сухопътен транспорт – Ес Транс Юнион.

Разширяването на дейността на холдинга към корабно снабдяване и съвсем новото направление – автотранспорт и складова дейност през 2005. Поставя се началото на нашия комплексен подход към транспортното обслужване на нашите клиенти, а именно предлагането на цялостно логистично решение.

^
2006

Разширяване на дейността на Ес Транс Юнион

Ес Транс Юнион разширява портфолиото си от услуги към добивна и разкривна дейност, с която разширяваме обхвата на транспортната ни дейност и ставаме част от производствената верига на предприятия като Каолин АД.

^
2006-2016

Инвестиции и преустройство на дейността

Навлизането в различни транспортни направления налага поредица от промени, важни решения, вътрешно преустройство и значителни инвестиции за дълъг период от време.

^
2016

Модернизиране и преустройство на Ес Транс Юнион

През 2016г. Ес Транс Юнион обновява базата си и обособява над 6000 кв.м. закрити площи за съхранение.

^
2020

Основаване на Юнион Строй

Идеята за Юнион Строй е пряко свързана с развитието на Ес Транс Юнион, нарастването на обема на работа, както и интерес от настоящи клиенти. Юнион Строй съществува няколко години под името Ес Транс Юнион, като в последствие се обособява като самостоятелна строителна фирма и 5-тата в холдига.

^
Днес

Развитие, устойчивост и модернизация

Нашият фокус сега е върху устойчиво развитие, модернизация и дигитализация.

Тримпекс Юнион ООД

Пристанищно агентиране. Корабен мениджмънт. Чартъринг и Брокераж.

Ес Транс Юнион ЕООД

Автотранспорт. Добивна, Разкривна и Складова Дейност.

Навигацион Шипинг енд Трейдинг ЕООД

Спедиция. Пристанищни операции. Контейнерен, Въздушен, Сухопътен, ЖП, Мултимодален Транспорт. Застраховане на товари. Митническо представителство.

Тиймбилдинг Уикенд 2022

Винаги заедно напред!